Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس بنیاد پروفسور حسابی با بیان اینکه وجود افرادی مثل «مریم میرزاخانی» در ایران محافظت ملی ایجاد می‌کند گفت: واقعا تاسف‌بار است که مواظب این سرمایه‌ها نیستیم.

ایرج حسابی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص شخصیت علمی مریم میرزاخانی اظهار کرد: مریم میرزاخانی از کودکی با نوه دکتر حسابی در یک مدرسه تحصیل می‌کردند و به همین جهت ما طی مراسم مختلف یا زمانی که نزد دکتر حسابی می‌آمدند زیاد او را می‌دیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در رفت و آمدهایی که با خانواده میرزاخانی داشتیم، هر چه در پدر و مادر خود از نظر کمال سادگی و آرامش می‌دیدم، در پدر و مادر مریم میرزا خانی نیز مشاهده می‌کردم.

رییس بنیاد دکتر حسابی افزود: از همان خردسالی وقتی با مریم صحبت می‌کردیم او طالب این بود که کارهای بزرگی برای ایران انجام دهد و این مساله نشان دهنده عشقی بود که والدین او از علم و از ایران در دل او نهادند اما غصه زمانی پیش می‌آید که این سرمایه‌ها با بی‌توجهی از کشور خارج می‌شوند و از دست می‌روند.

فرزند پروفسور حسابی گفت: میرزاخانی در دوران مدرسه یک همکلاسی دیگر نیز داشت که این دو برای حل مسائل ریاضی نزد دکتر حسابی می‌آمدند و پدرم مسابقاتی را بین این دو برگزار می‌کردند و در این مسابقات هر دوی اینها در یک سطح بودند و مسائل را در یک زمان مثل هم حل می‌کردند اما آن همکلاسی در ایران ماند و با اینکه تحصیل کرد هیچ امکان رشدی پیدا نکرد؛ چرا که امکانات تحقیقاتی و علمی در اختیارش قرار ندادند و مریم میرزاخانی رفت و به همه جا رسید.

وی با بیان اینکه عدم توجه به نخبگان ایراد بزرگ کشور ما است که باید زود جبران شود افزود: در مراسم ترحیم مریم میرزاخانی یکی از معاونان وزیران گفت که مقدار ضرری که از فرار مغزها به ایران می‌رسد 188 برابر سرمایه‌ای است که از نفت می‌توانیم به دست بیاوریم و این مساله واقعا تاسف‌بار است که ما این سرمایه‌ها را به راحتی از مرزها بیرون می‌کنیم.

مهندس ایرج حسابی افزود: در خصوص "هیتلر" می‌گویند که هر چند وقت یک بار به یک کشور اروپایی حمله می‌کرد ولی در طول 3 سال جرات حمله به دانمارک را نداشت؛ چرا که هر بار می‌خواست این کار را انجام دهد او را متهم می‌کردند به اینکه می‌خواهد به کشوری حمله کند که «بور» فیزیکدان شهیر دانمارکی آنجا زندگی می‌کند بنابراین هیتلر نقشه‌ای کشید و «بور» را از دانمارک دزدید و سه شب بعد اعلام کرد که «بور» دیگر در دانمارک نیست و به این کشور حمله کرد و دانمارک را با خاک یکسان کرد. بنابراین می‌توان گفت وجود افرادی مثل مریم میرزا خانی در ایران محافظت ملی ایجاد می‌کند و واقعا تاسف‌بار است که مواظب این سرمایه‌ها نیستیم.

حسابی تاکید کرد: باید به محققین و نخبگان احترام بگذاریم و به آنها اصرار و التماس کنیم تا ببینیم چقدر سرمایه برای کار تحقیفاتی و علمی نیاز دارند و در اختیار آنها قرار دهیم نه اینکه برای مقدار کمی سرمایه و پول ناچار باشند دنبال مسولان دانشگاه بدوند تا بتوانند کار تحقیقی انجام دهند.

رییس بنیاد دکتر حسابی در پایان گفت: مسئولان به همه نخبگان و دانشمندان خود بی‌تفاوتند و با شرایطی که ایجاد می‌کنند اجازه می‌دهند نخبگان به راحتی از کشور خارج شوند در حالی که این ظلم به همه چیز این مملکت است و اگر این انقلاب بخواهد خود را حفظ کند باید نخبگان خود را حفظ کند چرا که آنها نشان داده‌اند عاشق این مملکت هستند و باید حفظ و نگهداری شوند و عصای دست این نظام باشند نه اینکه فراری داده شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۳۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها

رحمن دشتی رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا به مشکلات اجرای طرح‌های واحدهای فناور این پارک اشاره کرد و گفت: هم اکنون برای اجرای این طرح‌ها با چندین مشکل مواجه هستیم. یک، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به قواره‌های پایین شان در حوزه‌های رقابتی نیاز به سرمایه  ثابت و سرمایه در گردش دارند. این شرکت‌ها عملا در بخش تسهیلات با چالش‌های جدی مواجه هستند. امسال موفق شدیم، ۶۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم.

وی افزود: همچنین در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اعتبار خوبی ایجاد شده است، اما برای جذب این تسهیلات به هماهنگی جدی بانک‌ها در این مسیر نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور بتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.

دشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک‌ها برای ارائه تسهیلات تبصره ۱۸، علاوه بر نقدینگی، ضمانت نامه‌های متعددی می‌خواهند. این ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، نوپا و نوآور سنگین است. این شرکت‌ها بر اساس دانش و آگاهی می‌خواهند یک بخش از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کنند بنابراین ضمانت نامه‌های این شرکت‌ها باید تسهیل شود. ضمانت نامه ملکی که از این افراد مطالبه می‌شود، عملکرد سختگیرانه‌ای را برای آنها ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: عملیات‌های زیرساختی نیز یکی از معضلات و مشکلات بزرگ پارک‌های علم و فناوری است. زمین‌ها تنها با ایجاد گذر و تاسیسات قابل واگذاری به پارک‌های علم و فناوری هستند. ما در استان بوشهر به میزان ۲ کیلومتر گذر‌ها را ایجاد کرده‌ایم. ۲ هزار هکتار زمین نیز  در وهله نخست قابل واگذاری است، اما در زمینه تاسیسات آنها و روسازی آن گذر‌ها هنوز اتفاقی نیفتاده که اعتبارات ویژه‌ای می‌طلبد.

به گفته وی، تا زمانی که ما نتوانیم شرایط زیرساختی از ایجاد گذر تا تاسیسات الکتریکی، آب و برق و ... را مهیا کنیم، ساختن شرکت‌ها در محل زمین‌های پارک‌های علم و فناوری و ایجاد تولید دانش پایه در قطعات کوچک با چالش‌های جدی مواجه می‌شود از اینرو برای رفع این مشکلات نیاز به تسهیلات ویژه‌ای داریم.

بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر اندک است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس درباره بودجه پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری دو بودجه هزینه‌ای و تملکی دارند. بودجه هزینه‌ای پارک‌های علم و فناوری صرف حقوق کارکنان و تسهیلات مربوط به شرکت‌های تازه وارد به مراکز رشد می‌شود؛ شرکت‌هایی که نیاز به تسهیلات اولیه دارند تا بتوانند خدمات و تولیدات اولیه شان را متناسب با ایده نظری‌شان ارائه دهند. میزانی از این بودجه نیز در راه سرمایه در گردش برخی از شرکت‌های بزرگ می‌شود؛ این شرکت‌ها در راه بازار هستند و نیاز به سرمایه شش ماه و یک ساله دارند تا بتوانند نسبت به تولید یا ایجاد قراردادشان اقدام کنند.

وی یادآورشد: بودجه تملکی پارک‌های علم و فناوری نیز در راستای اجرای پروژه‌های عمرانی صرف می‌شود. میزان این بودجه‌ها بسیار اندک است. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با کمک و مساعدت استانداری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه تملک و عمرانی را دریافت کنند. اگر این بودجه از استانداری و سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات مجموعه ما برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند یک بودجه نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان دریافت کنند. ما اکنون برای دریافت بودجه‌های استانی و معاونت علمی و فناوری اقدامات اولیه را انجام داده ایم. اگر این بودجه‌ها و تسهیلات به موقع دریافت کنیم، روند اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساخت‌های ما سریعتر پیش خواهد رفت. در این صورت شاهد رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده پارک علم و فناوری خلیج فارس چقدر است، گفت: هنوز رقم بودجه مشخص نشده است. در حال حاضر کلیات بودجه در مجلس تصویب شده و مابقی آن در حال رایزنی و چانه زنی است.

دشتی افزود: متاسفانه بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر استان، بسیار ناچیز است. بودجه یک دانشگاه مادر در استان نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان، اما بودجه پارک علم و فناوری ۸ درصد از این سرمایه است. ما باید بپذیریم دانشگاه وظیفه آموزش نیروی‌های تخصصی و کاربردی را دارد و برای تربیت این افراد برنامه ریزی می‌کند و دارای سلف، خوابگاه و امورات دانشجویی، پژوهشی و آموزشی است. پارک‌های علم و فناوری قرار است از خروجی دانشگاه‌ها بهره ببرند از اینرو باید امکانات لازم در اختیار داشته باشد تا بتواند فارغ التحصیلان دانشگاهی را متصل به بازار کار کند و این افراد نیز بتوانند با ارائه خدمت و ایده‌ای فناورانه مشکلی از جامعه وصنعت برطرف سازند.

وی گفت: اگر نتوانیم به موقع این اعتبارات را به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تخصیص دهیم، با توجه به نرم تورم، قدرت خرید و پیاده سازی ایده‌های آنها به درازا خواهد کشید. اگر سرمایه در گردش به موقع به شرکت‌ها تزریق شود، انگیزشی برای ادامه فعالیت این افراد به وجود می‌آید. به طبع با ایجاد این انگیزش، اعتبار و اعتماد فناوران بیشتر می‌شود و این افراد می‌توانند خدمات ویژه‌ای به جامعه و صنعت ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید ندادیم که یک خودی به ناموس ایران توهین کند
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • شایعه عجیب در فضای مجازی پیرامون استقلال
  • تشکیل زنجیره انسانی دانشجویان دانشگاه تورنتو و کانادا برای محافظت از چادر‌های همبستگی مقابل پلیس (فیلم)
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند