Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@16:55:49 GMT

زندگی زنده یاد پروفسور محمود حسابی در «مرد نخستین»

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۸۶۲۳

زندگی زنده یاد پروفسور محمود حسابی در «مرد نخستین»

«مرد نخستین» نوشته« محمود اکبرزاده»، داستان زندگی پروفسور «محمود حسابی» است که به تازگی بیستمین چاپ این اثر توسط« سوره مهر»منتشر شده است.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل پایگاه خبری سوره مهر، نویسنده سرگذشت دکتر محمود حسابی را از روزهای کودکی آغاز می‌کند. روزگاری که پدرش او و خانواده‌اش را درپی رسیدن به زندگی بهتر، در فقر و تنگدستی در بیروت‌‌ رها می‌کند و به ایران می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما محمود، از‌‌ همان ابتدا در مسیر آموختن قدم می‌گذارد و مدارج ترقی را پله پله طی می‌کند.

  شاید بتوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب «مرد نخستین» را توصیف حالات و عواطف دکتر حسابی در کنار عقاید اعتقادی، علمی و سیاسی‌اش دانست. توصیفاتی که این زندگینامه را به ساختار داستانی نزدیک‌تر می‌کند و علاوه بر نمایش وجوه دیگری از یک شخصیت برجسته علمی، کتاب را از افتادن در دام تاریخ نگاری صرف می‌رهاند.

  کتاب شامل بخش‌هایی جذاب از ارتباط دکتر حسابی با دانشجویان ایرانی، دیدارش با شاه و همچنین ملاقات با آلبرت انیشتین در سال ۱۳۲۵ است که یکی از فصل‌های جذاب کتاب را شکل داده است.

  این کتاب 64 سال فراز و نشیب را در زندگی علمی ، سیاسی و فرهنگی مرحوم حسابی را در قالب داستانی برای خواننده ترسیم کرده است.

  پرفسور حسابی تحصیلات ابتدایی , متوسطه و دانشگاهی را در بیروت گذراند و در رشته‌های ادبیات و علوم و نیز راه و ساختمان فارغ‌التحصیل شد. مدتی نیز پزشکی خواند. ولی آن را رها کرد و به مطالعه نجوم، ریاضی و زیست‌شناسی پرداخت و در همه آن‌ها با موفقیت روبرو شد. سپس مهندسی برق، مهندسی معدن و دکترای فیزیک را در دانشگاه سوربن به پایان برد.

  در سال ١٣٠٦ ، به تهران بازگشت و با توجه به فقر فرهنگی کشور ، در راه گسترش علوم و فنون جدید دست به تلاش خستگی‌ناپذیری زد. تأسیس دانشگاه تهران ، دانشکده فنی و علوم، راه‌اندازی نخستین دستگاه رادیولوژی و ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی از کارهای اوست. دکتر حسابی پدر فیزیک ایران لقب دارد و یک بار نیز از سوی مجامع خارجی، به او عنوان مرد سال داده شده است.

  لازم به ذکر است که داستان این کتاب از سوی «ایرج حسابی» فرزند پرفسور حسابی بازبینی شده است. بیستمین چاپ کتاب «مرد نخستین» تولید مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری است که در 102 صفحه و قطع رقعی توسط سوره مهر منتشر شده است.

پایان پیام/37

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان خبرگزاری شبستان ماه مبارک رمضان اردبیل قرآن کریم مجلس مصلی قرآن آیت الله مصباح یزدی نمایشگاه قرآن محمود حسابی مرد نخستین سوره مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۸۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب

«موسیو کمال» داستانی است از زندگی جوانی فرانسوی به نام ژروم است. او بعد از مسلمان شدن در جنگ تحمیلی ایران شرکت می‌کند.

به گزارش مشرق، بهزاد دانشگر با کتاب «موسیو کمال» به نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران می‌آید. این کتاب داستانی است از زندگی جوانی فرانسوی به نام ژروم. او بعد از مسلمان شدن برای تقویت باورهای دینی خود به ایران سفر می‌کند، در قم درس طلبگی می‌خواند و در آخرین روزهای جنگ تحمیلی به آرزوی دیرینش می‌رسد و می‌شود تنها شهید اروپایی دفاع مقدس.

در بخشی از این کتاب می‌خوانید:

«گفت: مادرت برات بمیره! پس تو چرا هیچ زنی دنبال تابوتت نیست قربونت برم؟!» یکدفعه انگار همه ساکت شدند. نفس نمی‌کشیدیم انگار. به خودمان آمدیم. همه‌مان مرد بودیم. یک تعدادی سیاه آفریقایی. یک تعدادی با جثه‌های ریز مالزیایی. چندتایی سرخ و سفیدِ ترک. بقیه هم ایرانی؛ اما همه مَرد. بعد یکی از بین جمعیت در آمد گفت: مادرش مرده خانوم. اگه نمرده بود هم، نمی‌تونست بیاد بالا سر بچه‌ش. همه کس‌وکارش فرانسه‌ن. زن زیر لب ذکری گفت و بعد گفت: پس برید اون‌طرف تا من بیام به‌جای مادرش براش گریه کنم.»

«ژروم ایمانوئل» معروف به «کمال کورسل» ۹ آوریل ۱۹۶۴ در پاریس از مادری فرانسوی و پدری تونسی چشم به جهان گشود. پدرش با نام محمد از مهاجرین تونسی بود که برای کار به فرانسه آمده و در همانجا ماندگار شده بود. ژروم به تبعیت از مادرش آیین مسیحیت را برگزیده بود. وی در دوران نوجوانی سفری به تونس داشت و در آنجا با اسلام آشنا شد و در سن ۱۷ سالگی به دین مبین اسلام و مذهب اهل تسنن گرایش یافت.

شهید کورسل، مسیر طولانی از پاریس تا مرصاد، از مسیحیت تا تشیّع، از زندگی در قلب اروپا تا شهادت در جنگ میان ایران اسلامی و همه دنیای کفر را در هفت سال طی کرد و نامش به عنوان تنها شهید اروپایی دفاع مقدس ثبت شد.. مزار مطهر این شهید والامقام در گلزار شهدای علی‌بن‌جعفر (ع) قم، قطعه ۱۸ ردیف دوم قرار دارد.

دیگر خبرها

  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • به نشر با ۷۸۲ عنوان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شود
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • شایعه عجیب در فضای مجازی پیرامون استقلال
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • بازی مرگ و زندگی ایران: این رقیب را بکش و زنده بمان!