Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی یک متخصص ژنتیک پزشکی گفت: مسلما اگر زیرساخت‌های رشد جمعیت در کشور مهیا باشد، هیچ زوجی خواستار زندگی بدون فرزند نیست ولی با نبود زیرساخت‌های لازم برای رشد جمعیت و عدم تمایل زوجین به فرزندآوری که تحت تاثیر فقدان این زیرساخت ها اتفاق می افتد، در آینده شاهد افزایش خانه‌های سالمندان خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور منصور حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت هفته جمعیت با اشاره به اینکه افزایش جمعیت به چند معیار و شاخص وابسته است، افزود: مسلما رشد جمعیت به فرهنگ جامعه بستگی دارد، گاهی یک جامعه از نظر اقتصادی قوی است، اما افراد به دنبال پذیرش مسئولیت نیستند و این امر به فرهنگ و باورهای زیستمندان این جامعه وابسته است.

وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی و امنیت همچون امنیت سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی نیز در رشد جمعیت موثر است، افزود: معمولا در جوامعی که احساس امنیت به معنای کلی پایین است، افراد به فکر ازدیاد جمعیت نیستند، ولی جوامعی که احساس امنیت می‌کنند، شاداب‌تر، مسئولیت‌پذیرتر و قوی تر به لحاظ اقتصادی هستند و این عوامل باعث تغییر فرهنگ این جامعه شده و به تبع آن مطالبه‌گری نیز بالا می‌رود.

حیدری تصریح کرد: مسلما نمی‌توان یک جامعه چند صد میلیونی را محدود کرد، چراکه طغیان رقم می خورد، به همین دلیل حکومت‌ها ناچارند شرایط اقتصادی و امنیتی را تامین کنند و مسلما این شرایط اقتصادی و امنیتی مطلوب، رشد تحصیلی را رقم می‌زند و با رشد تحصیلی و علمی جامعه، شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ارتقا می‌یابد، اما اگر این شرایط فراهم نشود، افراد پس از رشد علمی برای یافتن فضای بهتر، دست به مهاجرت می زنند و عملا تولیدات کشور(نیروی انسانی) به دلیل نداشتن توان نگهداری نخبگان از دست می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه ثبات در کشور، رشد جمعیت را به همراه دارد و مسلما این رشد جمعیت، امنیت نظامی کشور را به همراه دارد، گفت: کشور نیازمند یک جمعیت پویا و توانمند است و در کنار آن باید زمینه‌ها و زیرساخت‌های رشد جمعیت فراهم شود. رشد جمعیت نیازمند مسکن، شغل، فضای علمی و تحصیلی و امید به زندگی است اگر هر کدام از این شاخص‌ها از جامعه گرفته شود، عملا رشد جمعیت رقم نمی‌خورد و به دنبال آن اثر معکوس و طغیان‌گری را شاهد خواهیم بود.

مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه تنهایی یکی از بدترین تجربه‌های زندگی افراد بویژه در سنین میانسالی و سالمندی است، افزود: مسلما اگر زیرساخت‌های رشد جمعیت در کشور مهیا باشد، هیچ زوجی خواستار زندگی بدون فرزند نیست ولی با نبود زیرساخت‌های لازم برای رشد جمعیت و بدنبال آن عدم تمایل زوجین به فرزندآوری، شاهد افزایش خانه‌های سالمندان خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در امر رشد بهینه جمعیت که ضامن امنیت کشور باشد به فاکتورهای مختلفی از جمله ژنتیک نیازمند هستیم، در کشورهایی همچون ایران، ازدواج‌های خویشاوندی بسیار زیاد است که معایب و مزایای خاص خود را دارد. شناخت خانواده‌ها از یکدیگر یکی از محاسن چنین ازدواج‌هایی است، اما در کنار آن خلوص ژنی در این ازدواج‌ها بیشتر است و خطر بیشتری را به همراه دارد به همین دلیل برای داشتن نسل سالم و باهوش، ازدواج‌های باید همراه با مشاوره ژنتیک باشد.

حیدری با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک نباید صرفا برای ازدواج‌های فامیلی و دارای معلول انجام گیرد، بلکه همه ازدواج‌ها باید مشاوره ژنتیک دقیق دریافت کنند، گفت: باید جلوی تولد نوزاد معلول و دارای مشکلات ژنتیکی که بار اقتصادی و روانی برای خانواده و جامعه به همراه دارد، باید قبل از تصمیم به فرزندآوری گرفته شود که اینکار با کمک علم ژنتیک و آزمایش های لازم قابل انجام است. کشور نیازمند انسان‌هایی چون دکتر حسابی‌هاست به همین دلیل افزایش جمعیت باید همراه با استفاده از مشاوره‌های دقیق ژنتیک باشد.

وی اضافه کرد: در کنار زوجین و خانواده‌ها، حکومت‌ها نیز نقش مهمی در رشد جمعیت دارند، به طوری که این حکومت‌ها هستند که می توانند شهروندان و مردم را به تمایل به فرزندآوری یا عدم تمایل به آن تشویق کنند، مسلما اگر زوجین دارای مسکن، شغل، درآمد مکفی و رفاه اقتصادی باشند، مخالفتی با داشتن فرزند ندارند.

مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی تصریح کرد: کشور به جای یک نسل سرکش، بیکار و ولنگار، نیازمند نسلی شاداب و پویا و پرتحرک است، در طول سال شاهد مهاجرت بیشمار افراد به روش‌های مختلف هستیم به گونه ای که حتی جان انسان ها در برخی از این مهاجرت ها به خطر می‌افتد، چرا باید چنین باشد؟ چون افراد به دنبال موقعیت‌های بهتری هستند و همین امر باعث می‌شود که سرمایه‌ها و نخبگان را از دست می دهیم چراکه همواره افراد شجاع دست به هجرت می‌زنند به همین دلیل باید برای رشد جمعیت و داشتن نسلی سالم و پویا زیرساخت‌ها در کشور فراهم باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رشد جمعیت مشاوره ژنتیک اراك استانی اجتماعی استان مرکزی جهاد دانشگاهی همین دلیل زیرساخت ها ازدواج ها رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۱۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده، با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه مامایی کشور، گفت: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مؤلفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور بر روی جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتماً باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

وی به آمار قابل توجه در حوزه جمعیت اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. لذا کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و ۶ دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و ۶ دهم بود و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آنها پروانه مطب دارند، یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری، این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس زاده گفت: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و حتماً ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند